dla dzieci diysmaczne diy

Deser budyniowo-malinowy

To nie będzie przepis, który odkryje jakąś Amerykę, a Wasze kubki smakowe poczują smak, którego jeszcze nie doświadczyły. To będzie deser, szybki, sezonowy, ale nie tylko. Taki który można wykonać z tego, co ma się w domu. Dobry pomysł na coś słodkiego na wczasach, pod namiotem, czy na działce pod miastem. Taki, który można spakować w słoik i zjeść na plaży, w parku, na wycieczce rowerowej. 

0Przerywnik

Składniki:

Budyń

Łyżka cukru

Mleko

Maliny

Garść płatków lub otrębów owsianych

Przerywnik1

Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, a maliny miksujemy lub po prostu rozgniatamy.

2

Układamy deser warstwami otręby, maliny, budyń.

3

Kilka malin do ozdoby.

4

 00

W sezonie wybór owoców zależy już tylko od Was. Wariacje jagodowe, truskawkowe, porzeczkowe dają możliwość, aby na budyniu zrobić różne desery. Nawet w upalne dni smakołyk wychłodzony w lodówce będzie doskonały do zjedzenia. 

 

Zobacz także:

 0 01 0 1
Podziel się...
0
Kasia Ogórek
Mówią o mnie polska Martha Stewart. Cieszy mnie to co robię na co dzień i żyję ze swojej pasji. Jestem kobietą zaradną i żadnej pracy się nie boję. Na zakupy chodzę do marketu budowlanego, a największym szczęściem jest dostać nowe elektronarzędzie. Tutoriale tworzę z perfekcyjnym manicurem.
Simple Share Buttons