DIYdla dziecijedzenie

Krokiety z chleba tostowego

Bardzo prosta przekąską na mały głód. Najlepsze jest to, że składniki najprawdopodobniej każdy 
ma zawsze w domu. Dobre na śniadanie albo kolację, między posiłkami. Każdy może tworzyć 
własne wariacje z dodatkami, a podstawą jest chleb tostowy. Kolejny pomysł na drugie śniadanie 
przygotowana na fanpage Kubus.pl.


























Potrzebujemy:

Chleb tostowy
Ser żółty
Szynkę
Jajko
Bułkę tartą
Olej do smażenia




























Obcinamy skórki od chleba tostowego.




























Wałkiem do ciasta, rozwałkowujemy chleb na płasko.




























Układamy ser i szynkę.




























Zawijamy chlebek w ruloniki.




























Moczymy ruloniki w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.




























Smażymy z obu stron do zarumienienia.




























Możemy jeść na ciepło albo jako zimną przekąskę.




























Krokiety są rewelacyjne. Chrupiące z ciągnącym serem, niebo w gębie. 

Polecam spróbować.

Podziel się...
0
Kasia Ogórek
Mówią o mnie polska Martha Stewart. Cieszy mnie to co robię na co dzień i żyję ze swojej pasji. Jestem kobietą zaradną i żadnej pracy się nie boję. Na zakupy chodzę do marketu budowlanego, a największym szczęściem jest dostać nowe elektronarzędzie. Tutoriale tworzę z perfekcyjnym manicurem.
Simple Share Buttons