DIYjedzeniena stółnaczynie

Czekoladowa jadalna miseczka

Zaskocz swoich gości podając im słodkości 
w czekoladowych miseczkach, które będą mogli schrupać.
 
 
 
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
 
 
Nadmuchaj małe balony i zanurzaj w czekoladzie.
 
 
Na blaszkę połóż z 2 łyżki czekolady, a na tego kleksa postaw balon.
Miseczka będzie miała podstawkę.
 
 
Odczekaj, aż czekolada zastygnie, a następnie przekłuj balon szpilką.
 
 
Usuń resztki balona i już szykuj, 
lody, galaretkę, śmietanę, co tam lubisz.
 
 
Mniam. Apetycznie to wygląda.
 
 
Najlepsze, że nie trzeba zmywać.
 
źródło: www.territoriomini.com
 
SMACZNEGO!!!
 
 
Podziel się...
0
Kasia Ogórek
Mówią o mnie polska Martha Stewart. Cieszy mnie to co robię na co dzień i żyję ze swojej pasji. Jestem kobietą zaradną i żadnej pracy się nie boję. Na zakupy chodzę do marketu budowlanego, a największym szczęściem jest dostać nowe elektronarzędzie. Tutoriale tworzę z perfekcyjnym manicurem.

5 komentarzy

  1. Wyglądają apetycznie. Będę musiała wykombinować coś takiego na urodziny chrześniaka. Można by pójść dalej i zrobić z nich statki, robiąc maszt z wykałaczki i kolorowego papieru :)

  2. a ja mam pytanie, czy te balony ładnie odstaną od czekolady? nie trzeba ich smarować np olejem? MReve (deccoria)

Leave a Response

Simple Share Buttons