Zaskocz swoich gości podając im słodkości
w czekoladowych miseczkach, które będą mogli schrupać.
Rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej.
Nadmuchaj małe balony i zanurzaj w czekoladzie.
Na blaszkę połóż z 2 łyżki czekolady, a na tego kleksa postaw balon.
Miseczka będzie miała podstawkę.
Odczekaj, aż czekolada zastygnie, a następnie przekłuj balon szpilką.
Usuń resztki balona i już szykuj,
lody, galaretkę, śmietanę, co tam lubisz.
Mniam. Apetycznie to wygląda.
Najlepsze, że nie trzeba zmywać.
źródło: www.territoriomini.com
SMACZNEGO!!!
Wyglądają apetycznie. Będę musiała wykombinować coś takiego na urodziny chrześniaka. Można by pójść dalej i zrobić z nich statki, robiąc maszt z wykałaczki i kolorowego papieru :)
Wiola! Jak zrobisz takie czekoladowe cuda z Twoimi dodatkami to przyślij zdjęcia. Twoje zdjęcia są zawsze bajeczne i wzbogaciłyby moje strony.
a ja mam pytanie, czy te balony ładnie odstaną od czekolady? nie trzeba ich smarować np olejem? MReve (deccoria)
To jest guma. Przebijasz balon i już.
dziękuję :)MReve