Bardzo prosta przekąską na mały głód. Najlepsze jest to, że składniki najprawdopodobniej każdy
ma zawsze w domu. Dobre na śniadanie albo kolację, między posiłkami. Każdy może tworzyć
własne wariacje z dodatkami, a podstawą jest chleb tostowy. Kolejny pomysł na drugie śniadanie
przygotowana na fanpage Kubus.pl.
Potrzebujemy:
Chleb tostowy
Ser żółty
Szynkę
Jajko
Bułkę tartą
Olej do smażenia
Obcinamy skórki od chleba tostowego.
Wałkiem do ciasta, rozwałkowujemy chleb na płasko.
Układamy ser i szynkę.
Zawijamy chlebek w ruloniki.
Moczymy ruloniki w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej.
Smażymy z obu stron do zarumienienia.
Możemy jeść na ciepło albo jako zimną przekąskę.
Krokiety są rewelacyjne. Chrupiące z ciągnącym serem, niebo w gębie.
Polecam spróbować.