smaczne diy

Snickers – przepis dla łasuchów

To ciasto poznałam wiele lat temu. Od tej pory już żadne święta i okazje nie mogły się odbyć bez snickersa. Ten pyszny deser robiłam setki razy, nie tylko na swoje potrzeby, ale dla znajomych i rodziny. Komunie, pogrzeby, urodzinki, imieninki, parapetówki wiecznie snickers. Doszło do tego, że robiłam, a sama nie jadłam, bo prostu mi się przejadł.

00

Przepis:
Masa
1 l mleka
1 szk. Cukru
1 szk. Krupczatki
4 żółtka
Cukier waniliowy
 
1 kostka mała
3 paczki herbatników
2 duże paczki słonych krakersów
0,5 l kremówki
4 fix śmietana
0,5 l krówki
czekolada
 
Odlewamy 1 szkl. mleka i dodajemy: cukier, mąkę, żółtka i c. waniliowy – miksujemy.
 
1
 
Resztę mleka zagotować, a do gotującego mleka wlać zmiksowaną masę, mieszać i zagotować. Po ostudzenia ucieramy masę z masłem.
 
3
 
Na blaszce układamy herbatniki.
 
2
 
Przedkładamy masą, a na niej układamy krakersy.
 
4
 
Następna warstwa to masa krówka i jeszcze raz słone krakersy.
 
5
 
Kolejny krok to ubijanie śmietany kremówki z fix śmietaną. 
 
6
 
Na koniec ścieramy czekoladę, możemy dorzucić również orzechy.
 
0
 
Oczywiście jak postawiłam nisko ciasto do zdjęć, to Rudi aktywnie zaczął uczestniczyć w sesji. 
 
7
 
Ostatnio każda sesja foto tak się kończy, że robię zdjęcia kota, a nie na bloga. Mam nadzieję, że spróbujecie zrobić ten przepis. Od razu życzę smacznego.
 
 
Podziel się...
0
Kasia Ogórek
Mówią o mnie polska Martha Stewart. Cieszy mnie to co robię na co dzień i żyję ze swojej pasji. Jestem kobietą zaradną i żadnej pracy się nie boję. Na zakupy chodzę do marketu budowlanego, a największym szczęściem jest dostać nowe elektronarzędzie. Tutoriale tworzę z perfekcyjnym manicurem.
Simple Share Buttons