Podobno idą do Polski afrykańskie upały. Rychło w czas. W końcu połowa wakacji już minęła. Mam dla Was właśnie na upały pyszną lemoniadę arbuzową, którą chyba każdy polubi. Najlepsze jest to, że jak kupicie arbuza i nie dacie rady go zjeść, to zawsze można go zmiksować i przerobić właśnie na lemoniadę. Można zrobić całe arbuzowe przyjęcie, bo jakiś czas temu pokazywałam jak podawać arbuza tutaj, jak zrobić arbuzowe lody, nawet zrobiłam sałatkę owocową z arbuzem, a teraz do kompletu jeszcze będzie arbuzowa lemoniada. Chyba wykorzystałam arbuza na wszystkie możliwe sposoby. :)
Arbuzowa lemoniada – przepis
- 1kg miąższu z arbuza bez pestek
- 3 cytryny
- kilka łyżek soku z agawy lub cukru
- 1,5 litra wody mineralnej
- lód
Obejrzyj film i zobaczy jak szybko i prosto wykonasz lemoniadę w 5 minut.
Arbuzowa lemoniada smakuje nawet dzieciom, bo arbuz ma delikatny smak, a odrobina cytryny i trochę słodyczy nadaje mu przepyszny charakter. Dodatki podkreślają smak arbuza. Mam nadzieję, że rzeczywiście jeszcze doświadczymy upałów i skorzystacie z moich letnich, orzeźwiających przepisów.
Smacznego!
Super orzezwiajacy napoj, ktory robimy kazdego roku ☺