To nie będzie przepis, który odkryje jakąś Amerykę, a Wasze kubki smakowe poczują smak, którego jeszcze nie doświadczyły. To będzie deser, szybki, sezonowy, ale nie tylko. Taki który można wykonać z tego, co ma się w domu. Dobry pomysł na coś słodkiego na wczasach, pod namiotem, czy na działce pod miastem. Taki, który można spakować w słoik i zjeść na plaży, w parku, na wycieczce rowerowej.
Składniki:
Budyń
Łyżka cukru
Mleko
Maliny
Garść płatków lub otrębów owsianych
Budyń gotujemy wg przepisu na opakowaniu, a maliny miksujemy lub po prostu rozgniatamy.
Układamy deser warstwami otręby, maliny, budyń.
Kilka malin do ozdoby.
W sezonie wybór owoców zależy już tylko od Was. Wariacje jagodowe, truskawkowe, porzeczkowe dają możliwość, aby na budyniu zrobić różne desery. Nawet w upalne dni smakołyk wychłodzony w lodówce będzie doskonały do zjedzenia.
Zobacz także:
kurcze nie mam skladnikow ;D ale jutro… ;>
Aż ślinka leci :)
to co lubię ;)